Sunday, November 8, 2009

iwak banyu bening; wader, kotes, uceng, wader andong, wader pari, wader cakul, unceg

Habitat kotes, wader pari lan uceng kui nang kali sing banyune mili, banyune bening tekan rodo butek. Biasane nang kali kali sing cedak gunung, nek ra yo kali kali sekitar lembah gunung, banyune anyep lan bening, lha kono kui nggon kotes, wader pari, wader cakul, lan uceng. kusus nek wader andong kui nang kali kali sing anyep banyune miline ora banter ning akeh kedung kedung cilik, lha kono kui nggon wader andong lan kotes.
Nek nang selokan cilik sekitar ndeso pegunungan biasane akeh kotes e, biasane ngerong nang ngisor watu. nek banyune mili banter bisane kebak uceng lan wader pari.

ket. gambar;
1. pasar wader
2. pasar sungai kampar
3. uceng,
4. kotes/kocolan
5. wader goyor & wader pari



4 comments:

  1. aku gumun mbiyen ki nang kalen-kalen ndesoku akeh iwake : lele, kutuk(kotes),wader, urang, jahir, tawes, kekel, beyong padahal ra dingoni. saiki kok raono iwake blas anane mung krikil ???

    ReplyDelete
  2. iya ik ya,,,jaman cilik'anku untunge sih menangi nener ning kali barang,,,ngerti kaline asat sithik iwake langsung moprul, mencolot-mencolot,,wis pokoke nyenengke banget, saiki blas wis ra ono,,gumun ku yoan,,

    eh BTW mbak Rini seorang apa sih?kok mbahasi perkoro iwak=kali terus??

    ReplyDelete
  3. Waaah sing duwe blog ra tau nongol... Wis mati kesilep ang waduk po yooo..???

    ReplyDelete
  4. Ngarep omahku akehe sili,betik,kutuk,lele,karo nggaritel.

    ReplyDelete